Turisme de neu

Turisme de neu

Sorprèn a molts visitants que a Granada, a Andalusia, terra famosa per les seves platges i l’abundància de sol, es puga esquiar.

No sols es pot, sinó que Sierra Nevada és actualment la millor estació hivernal d’Espanya. El milió de persones que cada any la visiten acrediten esta qualitat, que es va vore recompensada en 1996 amb l’organització del Campionat del Món d’Esquí.

El pic Mulhacén, el més alt de la Península Ibèrica, s’eleva fins als 3.478 metres, una altitud que garanteix l’abundància de neu de qualitat a pesar que l’estació d’esquí de Sierra Nevada siga la més meridional d’Europa. Esta privilegiada situació geogràfica garanteix a més un gran nombre de dies de sol en ple hivern.

La concessió del Campionat del Món d’Esquí en 1996 va suposar una enorme suport internacional a l’estació granadina. Les inversions públiques i privades que llavors es van escometre permeten oferir hui a Sierra Nevada les més modernes instal·lacions i servicis. L’estació disposa de 79 pistes amb diferents graus de dificultat i una longitud total de 84 quilòmetres, en els que es pot practicar tant l’esquí com el snowboard. Un dels principals atractius de Sierra Nevada és la possibilitat d’esquiar de nit en una pista il·luminada i especialment preparada. Compta, a més, amb dos circuits de 8,6 quilòmetres per a esquí de fons, disciplina que també es pot practicar en la segona estació hivernal de la província, la de La Ragua.

L’accés ràpid i còmode a les pistes de Sierra Nevada des de l’àrea residencial i comercial de Pradollano està garantit per 24 moderns remuntes: dos telecabines, 17 telecadires, dos telesquís, dos estores i una telecorda, que permeten transportar fins a 47.000 esquiadors cada hora. Al voltant de 400 canons per a la producció de neu garanteixen el perfecte estat de les pistes.

Però Sierra Nevada també existeix a l’estiu. En l’època estival, amb dies aclarits i tèrmiques òptimes, ofereix unes condicions immillorables com a punt d’envol de parapents, fins al punt que és seu habitual de proves del Campionat del Món d’esta especialitat esportiva. El lloc ideal per a l’aterratge són, sens dubte, les idíl·liques platges de la pròxima Costa Tropical. Si ha volat al matí, l’aficionat als esports “d’aventura” podrà practicar el submarinisme a la vesprada en els espectaculars fons de Cerro Gordo. O tal vegada, atrevir-se amb el windsurf; el golf; o, potser, només nadar i prendre el sol.

Igual que Sierra Nevada, totes les comarques de la província atresoren bells paratges ideals per a ser recorreguts a peu, amb bicicleta de muntanya o a cavall. En els rius es pot practicar el descens de barrancs i també activitats més relaxades, com la pesca esportiva de la truita, a Riofrío. La Cueva del Aguaa Cova, a Iznalloz, és idònia per a iniciar-se en l’espeleologia.

En la pàgina de Sierra Nevada podrà trobar dades i informació actualitzada sobre les pistes, qualitat de la neu, nous remuntes, venda de forfaits, oferta hotelera i molts altre servicis. En la web existeix també un enllaç al gabinet de premsa de Cetursa, l’empresa pública que gestiona l’estació hivernal.

www.sierranevadaski.com

A més d’excel·lents condicions per a la pràctica de l’esquí de fons, la segona estació hivernal de la província, el Port de La Ragua, en el límit entre les províncies de Granada i Almeria, ofereix la possibilitat de gaudir d’una experiència única de lliscar-se a tota velocitat per paratges nevats en un trineu tirat per gossos de races samoyedo i husky. Guies experimentats condueixen els trineus, pertanyents a empreses de turisme rural que també organitzen activitats com a tir amb arc i supervivència.Login

Registro | Contraseña perdida?