A Granada, el que tu vulguis

A Granada, el que tu vulguis

Les vacances més completesLes 7 comarques turístiquesLa destinació més desitjada

En a penes 13.000 quilòmetres quadrats d’extensió, la província de Granada atresora una inimaginable quantitat i varietat d’atractius turístics:

L’Alhambra, un dels monuments més visitats d’Espanya i un dels més bells del món; una de les millors estacions d’esquí d’Europa es troba en Sierra Nevada; i, a tan sols 75 minuts amb cotxe, es pot canviar la neu per les platges de la Costa Tropical, que gaudeix d’envejables temperatures durant tot l’any.

És esta diversitat de climes, paisatges, productes i recursos la que permet qualificar a la província de Granada com un continent turístic. Les possibilitats són múltiples en qualsevol època de l’any: turisme cultural i monumental, rural i actiu, de neu i esportiu, de sol i platja, de congressos i incentius, d’oci, d’aprenentatge d’idiomes…

La ciutat de Granada embruixa al visitant amb la seva història i monuments. Ofereix un calendari cultural de primer ordre, nombroses festes i tradicions i un animat ambient propiciat pels més de 65.000 estudiants matriculats en la Universitat de Granada.

Per als amants de la naturalesa i del turisme rural, la província alberga cinc parcs naturals i un parc nacional. La pau i la tranquil·litat que es respira en els petits pobles de l’Alpujarra inviten al visitant a quedar-se per a sempre. Les zones de l’interior, com el Marquesado i El Altiplano, ofereixen l’increïble contrast de paisatges desèrtics, d’aparença quasi lunar, amb la frondosa vegetació de les muntanyes que els rodegen.

En 1994, el Patronat Provincial de Turisme de Granada va impulsar el Pla Markes, un projecte concebut amb el propòsit d’optimitzar Granada com a producte turístic i maximitzar l’eficàcia de la promoció dels recursos turístics de les distintes zones de la província. Aquest pla divideix els 168 municipis de la província en set comarques o macrozones turístiques:

L’Alpujarra i Valle de Lecrín:

Situada entre Sierra Nevada i el mar Mediterrani, és una comarca quasi verge, ideal per al turisme rural i la pràctica d’esports d’aventura. El Barranco de Poqueira, amb els seus pobles blancs, ha cobrat gran prestigi com a destí turístic. Destaquen també localitats com Lanjarón, Trevélez, Cádiar, Órgiva i totes les situades en el verd i fèrtil Valle de Lecrín.

Baza-Huéscar: El Altiplano:

Esta comarca de contrastos, que ocupa el nord-est de la província, s’eleva més de 1.000 metres sobre el nivell del mar. La seva part central, d’impressionants paisatges desèrtics, està rodejada per un verd anell de muntanyes. Excavacions arqueològiques han demostrat que va estar poblada fa més d’un milió d’anys. Ací també es va trobar la Dama de Baza, un dels principals vestigis ibers. Baza, Galera, Cúllar, Puebla de don Fadrique, Huéscar i Castril són algunes de les principals localitats de la zona.

Costa Tropical:

La província de Granada compta amb uns 80 quilòmetres de litoral que gaudeix d’un envejable microclima subtropical que proporciona sorprenents cultius i agradables temperatures durant tot l’any a localitats com Almuñécar, Motril, Salobreña i Castell de Ferro. Les platges són d’arena gruixuda i aigües netes i temperades.

La ciutat de Granada i els seus voltants:

Inclou la capital i una trentena de pobles de la seva àrea metropolitana, entre els que destaquen Alfacar, Víznar, Fuente Vaqueros, La Zubia, Las Gabias i Alhendín. El turisme monumental i cultural, el de congressos i incentius, i el turisme rural són els principals segments de la zona.

Guadix i El Marquesado:

Situada a l’est de Granada i integrada per la localitat de Guadix i els pobles que la circumden, esta comarca gaudeix de magnífiques condicions per al turisme monumental, rural i actiu. Comparteix amb Baza-Huéscar El Altiplano paisatges semidesèrtics, un riquíssim llegat arqueològic i històric i la tradició de les seves gents de viure davall terra, que ha donat lloc als singulars allotjaments turístics a coves.

Sierra Nevada:

L’estació d’esquí de Sierra Nevada es troba a penes a 32 quilòmetres de la ciutat de Granada. Els seus 84 quilòmetres de pistes i les magnífiques infrastructures turístiques i equipaments esportius la converteixen en la millor estació hivernal d’Espanya. Es troba enclavada dins del Parc Nacional de Sierra Nevada. El Mulhacén, amb 3.478 metres, és el pic més alt de la Península Ibèrica.

Poniente Granadino:

Comarca situada a l’oest de la província. Les seves principals poblacions són Loja, Alhama de Granada, Montefrío, Íllora i Moclín. Compta amb un vast llegat àrab que s’adverteix en tots els seus carrers i en les nombroses alcassabes construïdes durant el regnat de la dinastia nassarita.

La província de Granada és un lloc de somni que cal visitar almenys una vegada en la vida.

Esta és l’opinió majoritària dels lectors de dos dels més influents diaris del món: el britànic ‘The Independent’ i l’espanyol ‘El País’, que reflecteix la força i atracció de Granada com referent turístic mundial.

‘The Independent’ va publicar un reportatge titulat ‘The world according to you’, en el que plasmava els resultats d’una enquesta realitzada entre els seus lectors en què preguntava quins llocs del món consideraven imprescindible visitar abans de morir. Granada va ser la tercera destinació, només superat per Venècia i Praga. I l’Alhambra va ocupar el quint lloc dels monuments, després de Petra, Machu Pichu, la Gran Muralla i el Taj Mahal. En una altra enquesta semblant, els lectors de ‘El País’ van establir en 2004 l’Alhambra com el seu monument espanyol predilecte (amb el 17,62% dels vots) i Granada com la segona ciutat espanyola més desitjada, només superada per Barcelona.Login

Registro | Contraseña perdida?