Artesania

Artesania

Granada expressa en la seva artesania el que hui perdura de l’assimilació dels oficis llegats per les diferents cultures que s’han assentat en ella: fenicis, ibers, romans i, especialment, musulmans.

En les comarques de la província existeixen encara un bon nombre de tallers que mantenen viva la tradició d’antics oficis:

Marqueteria

Labor de luxosa i detallista ebenisteria que consisteix a decorar mobles, caixes o qualsevol objecte amb dibuixos geomètrics formats amb centenars de minúsculs trossos d’os, plata, i fustes nobles.

Ceràmica de Fajalauza

Té el seu origen en l’època nassarita i les peces són vidrades i decorades amb motius vegetals i animals en tons verds i blaus sobre fons blanc. A més d’este tipus de ceràmica, perviu l’elaboració de tauletes amb formes geomètriques inspirats en els que recobreixen sales de l’Alhambra, i la fabricació de gerros i àmfores, també amb reminiscències nassarites.

Luthiers

A Granada i Madrid s’enclaven les dos principals escoles d’Espanya de fabricants d’instruments musicals. En la província existeixen més de 25 constructors de guitarres, tant per a concert clàssic com de flamenc.

Fanals

El fanal granadí, d’evident arrel àrab, s’elabora amb llanda i vidres de diferents colors.

Altres labors que encara perviuen en la província són la cantereria a Guadix, la forja i caldereria a Granada, els brodats i mantellines, les mantes i catifes alpujarrenyes, i l’alLogin

Registro | Contraseña perdida?